Opskrift på dagens menu
Opskrift
Ingredienser (4 personer ELLER 2 whiskylaugsbrødre):
•250 gram røde eller brune bønner.
•1 liter vand.
•1/2 tsk salt.
•2 løg.
•1 spsk olie.
•400 gram oksekød.
*)
•2 tsk salt.
•3 friske chilipeber eller 1 tsk chilisovs.
•1 tsk tørret chili.
•1 tsk kommen.
•1/2 tsk cayenne peber.
•1 dåse hakkede tomater.
•4 dl vand.
•3 stilke bladselleri.
•1 tsk maizena.
**)
•2 grønne peberfrugter.
Opskrift:
1.Bønnerne sættes i blød i rigeligt vand 10-12 timer.
2.Iblødsætningsvandet hældes ud.
3.Bønnerne skylles grundigt i koldt vand.
4.Bønnerne koges møre i 1 liter vand med 1/2 tsk salt i 45 minuter under låg.
5.Løg-terninger svitses i olie 5-10 minutter til løgene er klare.
6.Kød tilføjes og steger med til farven skifter.
7.Tilsæt *.
8.Småkog retten i 1/2 time.
9.Tilsæt ** i tern.
10.Tilsæt brune bønner.
11.Kog retten i 10 minuter og jævn med maizena.
Serveres med salat, sprøde flutes med rigtigt smør og koldt øl.